035-2340450 premiumkeur@gmail.com

Kruipruimte inspectie Blaricum


Heeft u vochtproblemen in de kelder, souterrain of kruipruimte bel Premiumkeur want wij zijn een 100 % onafhankelijk vochtexpert. Lokale kennis is erg belangrijk bij het opsporen en oplossen van vochtproblemen. Een volledig uitgevoerde kruipruimte inspectie met rapportage kost € 399 inclusief btw

Met grote regelmaat voer ik een kruipruimte inspectie uit in Blaricum. Als een huis bouwkundig laat keuren dan wordt door heel wat inspecteur de kruipruimte niet fysiek geïnspecteerd. Men steekt alleen hun hoofd in het kruipluik en verder niet. Als ze een verrotte balk zien adviseren ze specialistisch onderzoek zodat u nog een keer kan betalen. Dus feitelijk bent u bij de landelijke bureaus uiteindelijk duurder uit en weet u nog steeds niet waar u aan toe bent. Als u uw huis laat keuren door Fred dan zit de kruipruimte inspectie standaard inbegrepen in de bouwkundige keuring en weet u direct waar u aan toe bent. En bovendien hoeft u geen extra geld uit te geven voor specialistisch onderzoek.

Een kruipruimte inspectie adviseer ik u  als er vochtproblemen in uw huis zijn Dit kan zich uiten op verschillende manieren: optrekkend vocht, schimmelvorming, houtrot, betonrot, afbladderend behang en stucwerk en vervelende geuren. Veel vochtproblemen ontstaan vaak in de kruipruimte maar ook in kelder en souterrains.

Wat kom ik zoal tegen onder de vloeren en in kruipruimtes?

 • Bouwafval
 • Rotte vloerdelen
 • Doe-het-zelf oplossingen
 • Zwam / Schimmel
 • Loshangend leidingwerk
 • Lekkend leidingwerk
 • Vochtproblemen
 • Geen of slechte ventilatie
 • Houtaantasting
 • Vochtaantasting en gebreken aan gevels
 • Betonrot
 • Verzand en aangetast voegwerk bij baksteenvloeren

Rapport kruipruimte inspectie
Er wordt een duidelijke rapportage opgesteld met bevindingen en advies voor herstelmaatregelen maar ook voor eventuele verbetering en preventieve maatregelen met het oog op de lange termijn.

 • Onafhankelijk en objectief
 • Advies herstel
 • Advies verbetering
 • Advies preventie
 • Kostenbegroting
 • Als basis voor aanvragen van offertes

Hoeveel kost een kruipruimte inspectie ?

Om dat de aanpak afhankelijk is van de situatie en de klantvraag (maatwerk), stemmen wij het tarief graag per geval af. Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken. Wij zullen een vrijblijvende prijsopgave voor u opstellen. een kruipruimte inspectie al van €399 inclusief btw met rapportage.

Inspectievoorwaarden
Wij werken volgens Arbo richtlijnen. Dit houdt in dat er minimaal 40 cm vrije hoogte moet zijn tussen de bodem en de begane grondvloer. Een vochtige kruipruimte is geen probleem, de inspecteur heeft een waterwerende overall. Maar wanneer er een laag water in de kruipruimte staat is het niet veilig voor de inspecteur. Wij kunnen ter voorbereiding een pomp plaatsen om de kruipruimte leeg te pompen, vraag naar de mogelijkheden.

Kruipluik laten maken naar de kruipruimte

Heeft u een woning met een (gedeeltelijk) houten begane grondvloer, maar geen kruipluik? Wij kunnen gelijk een kruipluik laten maken door onze timmerman. Dit is te combineren met de inspectie en het advies. Vraag naar de mogelijkheden.

Projecten
Wij verzorgen ook kruipruimte inspecties en vloerinspecties op grote schaal voor meerdere woningen en/of complexen. Van simpele inspecties tot opdrachten met destructief onderzoek waarbij kruipluiken dienen te worden gemaakt en klimaatverbeterende voorzieningen worden aangebracht. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd, wilt u meer informatie over de kruipruimte inspectie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kruipruimte inspectie Blaricum & Vochtinspectie


Niet alleen kelders hebben problemen met vocht en optrekkend vocht. Vochtproblemen komen ook voor in de kruipruimte of in het souterrain. In Blaricum hebben veel huizen een houten vloer die boven op een houten balklaag ligt. Meer dan eens kom ik situaties tegen waarbij de balkkoppen helemaal weggerot zijn en de totale vloer inclusief balklaag eruit gesloopt moet worden. Door een echte vochtexpert in te huren kan u in veel gevallen beschermd worden tegen een enorme miskoop en hoge kosten achteraf. Voor het herkennen en ontdekken van vochtproblemen heb je veel kennis en ervaring nodig.

Ik hoor de makelaar vaak zeggen dat het wel mee valt als ik een vochtprobleem signaleer, maar ik weet dat dit alleen maar verkooppraat is want we hebben het niet over een paar euro’s, maar over problemen die u tienduizenden euro’s kunnen kosten.

Kruipruimte inspectie (1)
Kruipruimte inspectie (2)
Kruipruimte inspectie (3)
Kruipruimte inspectie (4)

Vochtinspectie kelder Blaricum


Als een kelder vloer lek is, heeft dit vaak meerdere oorzaken. Het is meestal geen probleem van gisteren, maar het vochtprobleem speelt al langer.
De verkopende partij zou hier van moeten weten maar meldt dit vaak niet. Men wil het huis altijd zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en de kelder laat men dan ook even snel zien want het is geen interessante ruimte. Bouwkundig gezien is het een zeer belangrijke ruimte want scheuren in de vloeren en muren duiden vaak op een fundering gebrek. Dus als een huis een kelder heeft die ik moet keuren kunt u er van uitgaan dat ik deze kelder grondig inspecteer en alle tijd neem om de kelder te beoordelen.

 

Kelder inspectie Blaricum


Hieronder een reactie op mijn bouwkundige rapport van een zeer gerenommeerde makelaar uit Blaricum die een huis van 1.4 miljoen euro probeert te verkopen.
1. De ‘lekkage’ (beetje groot woord voor vocht doorslag) is bij hun verbouwing geïnjecteerd en daarna geschilderd met een coating. Dit is niet gedaan met de bedoeling om er woonruimte van te maken, want het blijft een kelder. Dus deze tekenen van vocht doorslag zal je daarbij altijd blijven houden tenzij je de hele kelder volledig waterdicht laat maken. Voor het huidig gebruik voldoet de kelder volgens de verkopers.

Besef heel goed dat als u straks €20.000 of meer moet uitgeven aan deze kelder meneer de makelaar niet thuis is, want de courtage zit reeds in zijn zak.

Kelders worden vaak ingericht als woning. Overal worden voorzetwanden geplaatst, vloeren betegeld waardoor je vaak niet meer kunt zien dat er problemen zijn met de kelder. Alles is weggemoffeld. Door een bouw endoscoop mee te nemen kan ik achter de voorzetwanden kijken en zien of er vochtproblemen zijn.

Omdat ik voornamelijk kruipruimte-inspecties in Blaricum uitvoer weet in welke buurten er problemen zijn met vocht. Het is dus van belang om een lokale expert mee te nemen als u een huis gaat kopen in Blaricum.

Bel Fred Tokkie 06-295 63 190

 

Kruipruimte inspectie (5)
Kruipruimte inspectie (6)
Kruipruimte inspectie (7)
Kruipruimte inspectie (8)